Tämä kakku kuuluu osastoon "ei niin onnistuneet kokeilut". Kokeilen aika ennakkoluulottomasti uusia juttuja ja kun Glorian Ruoka ja Viini 6/2011 tätä vegaanista kakkua kuvailtiin lähes mud caken veroiseksi, oli se pakko testata. Punajuuren ja suklaan liitto on mielestäni oikein onnistunut, mm. näissä muffinseissa se toimii erinomaisesti. (Itsellä nämä on vielä "tee joskus" listalla, mutta olen päässyt maistamaan näitä). Tämä kakku kuitenkin oli aikamoinen pettymys. En oikein osaa sanoa mikä siinä oli epäonnistunutta, ei se varsinaisesti ollut rakenne, eikä tofu, eikä punajuuret. Syötiin kakkua vaniljakastikkeen kanssa, mutta lapset jättivät kakun koskematta, vaikka yleensä syövät kyllä viimeiseen muruun kaiken missä vaan on sokeria :)

Laitetaan kuitenkin ohje tänne. Kuva on surkea kännykällä napattu.

300 g punajuuria
350 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
450 g pehmeää tofua
1,5 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua kardemummaa
1,5 rkl maissitärkkelystä

Keitä pestyt punajuuret kuorineen kypsiksi (noin 30 min). Kuori kypsät punajuuret ja paloittele. Soseuta ne sauvasekoittimella hienoksi. Lisää tofu, sokerit, mausteet ja maissitärkkelys joukkoon. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan jonka pohjan välissä on leivinpaperi ja paista 175 asteessa noin 30-45 min, kunnes kakku näyttää kiinteytyneen (itse paistoin melkein tunnin eikä kakulle kyllä mielestäni tapahtunut uunissa mitään kiinteytymistä). Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin vetäytymään yön yli.