Eilen pidin meillä me&i kutsut, jonne täytyi tietysti tehdä tarjottavaa. Olin jo jonkun aikaa haaveillut peanut butter cookieista, ja nyt oli hyvä tilaisuus kokeilla netistä löytämääni herkullisen näköistä ohjetta, johon tuli yllätys keksin sisään. Keksit olivat todella tiiviitä, mutta ainakin maapähkinävoin ystäville maistuivat hyvin.

Taikinasta tuli aika murenevaista ja meni hetken ennen kuin keksin parhaan taktiikan keksien pyörittelyyn. Kuvasta huomaa ehkä mitkä keksit ovat ensimmäisiä yrityksiä;)
 
 
Laitan ohjeet cupeina ja deseinä. Itse käytän aina cup mittaa jos ohjeessa se on, koska muuntaminen deseiksi ei ole ihan tarkkaa ja sattuu tuollainen cup mitta löytymään kaapista. Alkuperäisessä ohjeessa määräksi ilmoitettiin 30 keksiä, mutta minä sain tulemaan vain 24.
 
1 ½ cup (3,5 dl) jauhoja
½ cup (1,2 dl) makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 ½ cup (1,2 dl) sokeria
½ cup (1,2 dl) ruskeaa sokeria
½ cup (1,2 dl) margariinia
¼ cup (0,6 dl) maapähkinävoita
1 tl vaniljasokeria
1 muna
 
¾ cup (1,8 dl) tomusokeria
¾ cup (1,8 dl) maapähkinävoita
 
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa sokerit, margariini ja ¼ cup maapähkinävoita ilmavaksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää aika kovaksi ja muruiseksi tässä vaiheessa.
 
Sekoita täytettä varten tomusokeri ja maapähkinävoi. Pyörittele täytteestä noin 30 palloa. Ota noin ruokalusikallisen taikinaa, pyörittele sitä käsissä niin se pehmenee hieman. Päällystä täytepallo kokonaan taikinalla. Itse tein niin, että muovasin kämmenessä painelemalla pienen kupin, johon laitoin täytepallon ja sitten kättä sulkemalla taittelin taikinan täytteen päälle. Taikina murenee todella helposti, joten puristin käden kiinni, käänsin keksin niin että taitekohta jäi kämmentä vasten ja muotoilin siinä keksin loppuun. Keksejä kannattaa hieman painella littanammaksi samalla.
 
Laita leivinpaperin päälle pellille ja paista 190 asteessa noin 7-9 minuuttia. Keksin pinta hieman repeilee paistaessa.