Tässä hieman erilainen appelsiinisuklaakakku, jota oli mielenkiintoista tehdä, mutta maku jäi hieman pettymykseksi. Kokonaisesta appelsiinistä jäi kuitenkin aika tunnistettavia palasia jotka hieman häiritsivät syödessä. Ei tämä mitenkään pahaa ollut, mutta aika erikoista. Päällinen sen sijaan oli namia :) Tämäkin ohje GoodFood.

Tämän blogin pito on jäänyt nyt ihan retuperälle, joten kakkukin meinasi unohtua kokonaan kuvata, mutta onneksi kerkesin nappaamaan kuvan vielä ennen kuin kaikki oli syöty.



1 iso appelsiini
100 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
280 g sokeria
2,5 dl (auringonkukka)öljyä (itse käytin tavallista rypsiöljyä)
25 g kaakaojauhetta
250 g vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta

suklaakuorrutus
200 g tummaa suklaata
225 ml kuohukermaa

Töki appelsiinia esim viinipullonavaajalla muutaman kerran. Keitä 30 min kiehuvassa vedessä. Nosta appelsiini vedestä tehosekoittimeen ja huristele tasaiseksi tahnaksi, anna jäähtyä.

Selata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa munat, sokeri ja öljy. Lisää appelsiinimurska ja suklaa. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja jauhot + leivinjauhe ja sekoita. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi, voitele reunat kevyesti ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 astessa noin 55 min. Anna jäähtyä vuuassa 10 min ja sen jälkeen ilman vuokaa loppuun.

Päällystä varten paloittele suklaa kuumuutta kestävään astiaan. Kiehauta kerma ja kaada suklaapalojen päälle. Anna olla 2 min, sitten sekoita tasaiseksi niin että suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki niin että päällys on tarpeeksi jämäkkää levitettäväksi. Levitä kakun päälle.