Halusin alkupalapöytään tehdä jonkun helpon ja hieman jouluisen leivän ja löysin surffailujen päätteeksi kivan näköisen ohjeen Maku.fistä. Leivän paistaminen meni hieman pieleen, paistoin leipää ensin jo kauemmin kuin ohjeessa. Kun otin leivän uunista ja kumosin vuuasta niin pohja ja kyljet olivat aika vaaleat, joten laitoin leivän vielä hetken levättyään (kun paistoin kuivakakun välissä) uudelleen uuniin ritilän päälle ottamaan lisää väriä. Leivästä tuli kyllä hyvää ja pidemmällä paistoajalla voisin tehdä uudelleenkin.

2 1/2 dl vettä
1/2 dl ruokaöljyä
puoli pussia kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1 rkl siirappia
1/2 dl saksanpähkinöitä (rouhittuna)
1/2 dl kurpitsansiemeniä
5 dl sämpyläjauhoja

Pinnalle
1 rkl siirappia
1 rkl vettä
1/2 dl saksanpähkinöitä
1/2 dl kurpitsansiemeniä

Lämmitä vesi.  Lisää öljy, suola ja siirappi. Lisää jauhoihin kuivahiiva ja osa jauhoista taikinaan. Lisää pähkinä-siemensekoitus ja loput jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun leipävuokaan. Peitä ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Voitele leipä vedellä notkistetulla siirapilla. Koristele pähkinöillä ja siemenillä. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia.