Itsenäisyyspäivän pikkujouluihin tein kaksi erilaista jouluhalkoa, toinen oli tällainen "koivuhalko" jossa oli sisällä ihanaa puolukkatäytettä. Pohja ei onnistunut ihan täydellisesti, siitä tuli tosi pehmeä ja rullaaminen oli hieman haastavaa, mutta makuun ei onneksi vaikuttanut. Alkuperäinen ohje löydetty Hesarista.

Poh­ja:
4 mu­naa
1 1/2 dl so­ke­ria
4 rkl veh­nä­jau­ho­ja
3 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja tai Oh­ra­kas­ta
1 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta
1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:
1 prk (200 g) maus­ta­ma­ton­ta ke­vyt­tuo­re­juus­toa
noin 1 dl so­ke­ria
2 tl va­nil­ja­so­ke­ria
vajaa dl pakastepuolukoita
1 dl kuo­hu­ker­maa

Poh­jal­le:
noin 1 dl puo­luk­kahilloa
noin 1/2 dl so­ke­ria

Pääl­le:
1 dl kuo­hu­ker­maa
1-2 tl va­nil­ja­so­ke­ria
noin 50 g tummaa suklaata

Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri pak­suk­si, vaa­leak­si vaah­dok­si. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet ja li­sää vaah­toon sii­vi­län lä­pi sa­mal­la va­ro­vas­ti sekoit­taen. Kaada tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pan­nul­le. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 8–10 mi­n. Lai­ta pöy­däl­le lei­vin­pa­pe­ri ja si­ro­ta sil­le so­ke­ria. Ku­moa val­mis kää­re­tort­tu­poh­ja lei­vin­pa­pe­ril­le ja ir­ro­ta poh­ja­pa­pe­ri va­ro­vas­ti he­ti. An­na poh­jan jääh­tyä. Val­mis­ta täy­te. Sekoi­ta tuo­re­juus­toon so­ke­rit se­kä pa­kas­te­puo­lu­kat ja lo­puk­si ko­vak­si vaah­do­tet­tu ker­ma. Tar­kis­ta ma­keus. Le­vi­tä jääh­ty­neel­le poh­jal­le en­sin las­tal­la hillo ja sit­ten täy­te. Rul­laa lei­vin­pa­pe­rin avul­la niin että sauma jää alaspäin. Siirrä tarjoiluastiaan. Vaahdota kuorrutteen kerma napakaksi vaahdoksi ja levitä rullan päälle. Sulata suklaata varovasti pakastuspussissa mikrossa, leikkaa kulmaan reikä ja valuta raidoiksi kääretortun päälle.

Kuva tulossa myöhemmin!