tiistai, 11. joulukuu 2012
Puolukkainen jouluhalko
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja tai Ohrakasta
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk (200 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa
noin 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
vajaa dl pakastepuolukoita
1 dl kuohukermaa
Pohjalle:
noin 1 dl puolukkahilloa
noin 1/2 dl sokeria
Päälle:
1 dl kuohukermaa
1-2 tl vaniljasokeria
noin 50 g tummaa suklaata
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 8–10 min. Laita pöydälle leivinpaperi ja sirota sille sokeria. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varovasti heti. Anna pohjan jäähtyä. Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon sokerit sekä pakastepuolukat ja lopuksi kovaksi vaahdotettu kerma. Tarkista makeus. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin lastalla hillo ja sitten täyte. Rullaa leivinpaperin avulla niin että sauma jää alaspäin. Siirrä tarjoiluastiaan. Vaahdota kuorrutteen kerma napakaksi vaahdoksi ja levitä rullan päälle. Sulata suklaata varovasti pakastuspussissa mikrossa, leikkaa kulmaan reikä ja valuta raidoiksi kääretortun päälle.
Kuva tulossa myöhemmin!
Kommentit