Uskomatonta (mieheni ei meinannut uskoa tätä todeksi!) mutta totta, en ole koskaan syönyt tuoretta parsaa! Nyt halusin viimeinkin korjata tilanteen ja ideoin tällaisen parsasalaatin yhdistelemällä muutamia netistä löytämiä ideoita.

Vihreää ja valkoista parsaa keitettynä
Rucolaa
Mâche-salaattia
Kirsikkatomaatteja
Valkoisia papuja keitettynä
Halloum juustoa paistettuna
Auringonkukan siemeniä paahdettuna
Kurpitsansiemenöljyä
 
Koska pitelin siis ensimmäistä kertaa elämässäni parsanippua kädessäni, täytyi heti kaupasta kotiin tultuani metsästää netistä ohjeita, mitä sille oikein pitäisi tehdä. Löysin vihjeen, että tuore parsa kannattaa kietoa kosteaan keittiöpyyhkeeseen ja käyttää mahdollisimman pian. Tällaisen paketin sitten varovasti asettelin jääkaappiin, valitettavasti se joutui kyllä odottamaan siellä kaksi päivää.
 
 
Parsan keittäminenkin tuntuu olevan oma taiteenalansa. Kuorimisesta selviydyin vielä kunnialla, mutta varren katkaisu tuntui jo salatieteeltä. Ohjeen mukaan varsi katkeaa itsekseen siitä kohtaa josta puumainen varsi alkaa, mutta pari kokeilemaani kappaletta katkesivat nätisti nupun alapuolelta. Päädyin sitten vaan leikkaamaan varresta pari senttiä pois. Mitään parsakattilaa minulle ei tietenkään ole ja ainut tarpeeksi leveä kattila johon parsat mahtuivat poikittain oli 10 litran soppakattila. Laitoin ajastimen soittamaan parsan valmistumisen kunniaksi ja samalla hääräsin muiden ruokien kimpussa, kunnes jossain vaiheessa tajusin että aikaa on kulunut aika kauan. Ystävällinen pieni apukokki oli käynyt jossain vaiheessa kääntämässä ajastimen pois päältä, joten parsat kiehuivat ehkä hieman liian kauan. Ensi kerralla sitten paremmalla onnella.
 
Tähän salaattiin käytin myös toista uutta tuttavuutta, kurpitsansiemenöljyä. Hassua miten välillä törmää joihinkin juttuihin niin että niitä on pakko kokeilla. Toissa viikolla kuulin kyseisestä aineesta ensimmäistä kertaa kun lankoni suositteli sitä salaatinkastikkeeksi. Samana iltana menin lukemaan Sillä Sipuli blogia jossa ensimmäisenä postauksena tuli vastaan tämä. Joten seuraavalla kauppareissulla oli aivan pakko napata pullo tuota ihmeellistä ainetta matkaan. Salaattiin öljy sopi erinomaisen hyvin, jäätelön kanssa en öljyä ole vielä testannut, mutta aion sitä kyllä kokeilla seuraavan kerran kun kotona löytyy jäätelöä.
 
Vaikka ruuanlaittotuskissani olinkin salaattiin pettynyt, niin sunnuntai-aamuna salaatti maistui mielestäni aivan taivaallisen hyvältä. Kaikki maut sopivat hyvin yhteen ja korostivat toistensa makuja.