Tämän reseptin olin napannut talteen Hesarista jo jouluna 2007 odottamaan seuraavaa joulua, mutta vasta tänä vuonna pääsin ohjetta testailemaan. Mousse oli hyvää, ja toimi myös erittäin hyvin piiraan täytteenä, mihin upotin loput tapanina. Ohje on todella iso, ensi kerralla teen vain puolikkaan annoksen. Mousse oli erinomaista leivän päällä ja varsinkin kun päälle ripotteli vielä hieman mätiä! Tässä ohje pienin muutoksin.

noin 200 g graavisuolattua kirjolohta
noin 200 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 sipuli
2 dl kuohukermaa
1 tlk rahkaa
1 tlk kermaviiliä
hieman sitruunamehua
hieman mustapippuria
noin 2 tl kuivattua tilliä

Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli hyvin hienoksi. Vatkaa kuohukerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä ainakin muutama tunti.