Kesän synttärijuhlilla tyhjentelin pakastinta muuttoa valmistellen ja pakkasessa oli paljon puolukoita ja jostain leipomisesta jääneitä munanvalkuaisia. Netistä katsellessa löysin ihanan näköisen puolukkamarenkikakun ohjeen, jonka tein vehnättömänä ja muuttelin muutenkin ohjetta hieman. Tämäkin oli puolukasta huolimatta aika makeaa, makeutta korosti vielä pohjassa käyttämäni semperin cola-keksit. Digestiveillä tehdessä varmaan maut olisivat enemmän tasapainossa. Ja marenkiakin minulla tuli vähän reippaasti, kun pakkasessa oli 4 valkuaista.



Pohja
 
200 g Semperin kola-keksejä
75 g margariinia
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sula margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Puolukkatäyte
 
2 1/2 dl puolukoita
1 rkl perunajauhoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maustamatonta rahkaa
1/2-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokerit. Lisää puolukat ja perunajauho. Lisää munat yksitellen sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa keskitasossa n.45 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Marenki
 
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sivele marenki jäähtyneen kakun päälle. Paista 175 asteisessa uunissa, keskitasolla n.10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.