torstai, 18. lokakuu 2012
Puolukka-marenkipiiras
Pohja
200 g Semperin kola-keksejä
75 g margariinia
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sula margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Puolukkatäyte
2 1/2 dl puolukoita
1 rkl perunajauhoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maustamatonta rahkaa
1/2-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokerit. Lisää puolukat ja perunajauho. Lisää munat yksitellen sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa keskitasossa n.45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Marenki
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sivele marenki jäähtyneen kakun päälle. Paista 175 asteisessa uunissa, keskitasolla n.10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit