Söin perjantaina ystävän tekemää todella hyvää omenapiirakkaa, jonka resepti täytyi tietysti heti kinuta myös itselle. Sain reseptin talkooväen piirakan nimellä. Ohje oli pellilliseen piirakkaa, mutta puolitin määrät ja tein piirakan piirasvuokaan. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty margariinia mutta korvasin sen öljyllä. Korvasin myös vehnäjauhoista noin puoli desiä spelttijauhoilla, kun sellaisia oli pieni pussinpohja kaapissa. Piiras pääsi hieman kärvähtämään reunasta kun jäin touhuamaan lasten kanssa, enkä muistanut laittaa kelloa soimaan.

Valmis piirakka nautiskeltiin vaniljajäätelön kanssa.

Alkuperäisessä ohjeessa päällisvaihtoehdoiksi on annettu puolukat, mustikat, raparperi, omenat ja punaherukat. Itse aion kokeilla tätä ainakin raparperin ja puolukan kanssa. Tykkään paljon tällaisista helpoista piirakkaohjeista joita voi muunnella erilaisilla päällisillä.

Pohja
2 munaa
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
0,5 dl maitoa

Päälle
n. 0,5 l omenakuutioita

Muruseos
25 g margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos, öljy ja maito. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Kaada taikina piirasvuokaan ja ripottele päälle omenakuutiot. Muruseosta varten sekoita pehmeään margariinin joukkoon sokeri ja vehnäjauhot, ripottele muruseos marjojen päälle. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.