Tämän ohjeen löysin viime vuonna Pirkan sivuilla olleesta koneesta, joka ehdotti jouluruokia erilaisten kriteereiden perusteella. Tein tätä jo viime vuonna ja nyt uudelleen välipäivinä. Ruoka on aika tuhtia, mutta todella koukuttavaa, syömistä ei meinaa millään pystyä lopettamaan... Ohje hieman muokattu tuosta alkuperäisestä.

Lihakastike
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
öljyä
1 kg tomaattimurskaa
2 rkl sokeria
mustapippuria

Valkokastike
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
n. 5 dl maitoa

7 levyä lehtitaikinaa
250 g juustotäytteisiä tortellineja

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa porkkana ja sellerinvarsi pieniksi paloiksi. Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa kasvikset. Lisää tomaattimurska, sokeri ja pippuri. Hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia.
Tee valkokastike. Itse teen sen aina "huijaamalla" ja sekoitan kylmään maitoon vehnäjauhot ja rasvan ja sen jälkeen lämmitän seoksen kiehuvaksi ja keitän muutaman minuutin. Tulee mielestäni näin tasaisempaa. Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää ne lihakastikkeen joukkoon.
Kauli lehtitaikinaa hieman ohuemmaksi ja yhdistä 3 ja 4 levyä yhteen. Vuoraa 4. levyn palalla syvä uunivuoka. Täytä vuoka vuorotellen liha-tortellinikastikkeella ja valkokastikkeella.
Tee 3. levyn palasta kansi. Paista 225 asteessa uunin alatasolla 20 - 30 minuuttia, kunnes taikina on kauniin ruskea ja rapea.