Tämän leivän tein pääsiäisenä lounaaksi isommalle porukalle. Oli hyvää! Ohjetta muokkasin vähän ja tein leipätaikinan soveltaen.Leipätaikinan tein vähän soveltaen jostain sämpylätaikinaohjeesta niin että jauhoja tuli 500 g. Taikinalle noin tunnin kohotus.
 
Täyte:
 
500 g perunoita (kiinteitä, mahd. varhaisperunoita)
500 ml ranskankermaa
175 g extra mature cheddar
pieni nippu persiljaa
1 nippu kevätsipulia tai pieni purjo
400 g kinkkua kuutioituna
oliiviöljyä
 
Keitä, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi kinkku ja pilko purjo. Kaulitse puolet taikinasta isoksi ympyräksi ja nosta valmiiksi pellille leivinpaperin päälle. Sekoita ranskankerman joukkoon raastettu juusto ja persija. Pinoa taikinapohjan päälle ensin perunat (jätä reunaan noin 2-3 cm tyhjää), lusikoi päälle puolet ranskankermasta, purjot, kinkku ja loput ranskankermasta. Kaulitse toinen puolikas taikinasta isommaksi levyksi kuin edellinen ja nosta kanneksi. Painele reunat hyvin kiinni. Voitele halutessasi kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 180 asteessa noin 1 tunti.
 
Leivän voi pakastaa paistamattomana, jolloin se peitetään kelmulla ja foliolla. Pakastettu leipä otetaan sulamaan noin 3 tuntia ennen paistamista ja paistetaan 160 asteessa ensin 1 tunti foliolla peitettynä ja sen jälkeen 1 tunti ilman foliota.