Keväällä tuli GoodFood lehden mukana ihana 30+ brillian bakes lehtinen, josta olen tehnyt monta herkkua. Tämä mustikkakakku oli ihanan helppo, ja tosi muhkean mehukas!


175 g margariinia
175 g sokeria
3 kananmunaa
225 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,4 dl smetanaa
200 g mustikoita (pakaste) + tuoreita koristeeksi

kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tomusokeria

Laita muut kakun aineet kulhoon paitsi smetana ja sekoita tasaikseksi ja ilmavaksi. Lisää joukkoon 4 rkl smetanaa ja mustikat ja sekoita varovasti. Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjan väliin kannattaa laittaa leivinpaperi) ja paista 180 asteessa noin 50 min, kunnes kakku tuntuu kimmoisalta. Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia, irrota vuoka ja jäähdytä loppuun.

Kuorrutusta varten sekoita tuorejuusto, sokeri ja loput smetanasta. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja ripottele pinnalle mustikoita.