Edellisistä leipätikuista  jäi sen verran hampaankoloon, että halusin kokeilla jotain muuta reseptiä. Halusin tikkuihin enemmän makua ja keksin kääräistä tikut pekoniin. Sovelsin Marien blogista löytämääni parmankinkku grissinien ohjetta, mutta puolitin ohjeen määrän, ettei aivan hukuttaisi kaikkeen syötävään. Tein 14 tikkua, mutta pekonipaketissa oli vain 12 viipaletta (hyvin oli hävinneet myös pekonittomat tikut pöydästä).


1,75 dl vettä
0,25 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
12,5 g tuorehiivaa
4,5 dl vehnäjauhoja
valkosipulia murskattuna
1 paketti pekonia
 
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murusta joukkoon hiiva. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa taikinaan ja alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Tee taikinasta pallo ja anna kohota noin 40 min. Leivo taikinasta pellin pituisia, noin sormen paksuisia tankoja ja laita leivinpaperin päälle pellille. Nämä voi laittaa aika lähekkäinkin, eivät kauheasti kohoa sivusuunnassa. Paista 175 asteessa noin 12-14 minuuttia. Kääräise jokaisen tikun ympärille viipale pekonia ja paista vielä noin 15 minuuttia.