Tapaninpäivänä tein lopusta lohimoussesta piirakan, kun se oli ollut jo niin kauan jääkaapissa etten uskaltanut enää kypsentämättömänä syödä. Tyhjensin täytteeseen muutenkin kaikki purkinpohjat mitä jääkaapista löytyi. Tuli tosi hyvää ja kiva, että tuli hyödynnettyä niin hyvänmakuinen mousse.

Pohja:
5 dl sämpyläjauhoja
150 g margariinia
3 rkl vettä

Täyte:
1/2 annosta lohimoussea
2 kananmunaa
hieman punasipulia
vajaa puoli purkkia smetanaa
hieman kylmäsavulohta
puoli purkkia ranskankermaa

Sekoita pohjaa varten margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele vuokaan ja esipaista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita täyteaineet keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia.