Viikonloppuna juhlittiin mieheni syntymäpäiviä. Koska mieheni tykkää kovasti Snickers-patukoista, oli aivan pakko kokeilla tätä Marien blogista  löytämääni jäätelökakkuideaa. Odotukset olivat kovat tätä herkkua kohtaan ja olihan se hyvää, mutta ei kuitenkaan niin hyvää mitä oltiin ennakkoon odotettu. Ehkä sitä on nostanut oman rimansa jo hieman liiankin korkealle näiden herkkujen suhteen. Alkuperäisestä ohjeesta jouduin muuttelemaan suhteita aika paljon, ilmeisesti erimallisesta vuuasta johtuen.

150 g suklaata
2 tl neutraalin makuista ruokaöljyä
1,8 litraa vaniljajäätelöä
1,5 dl suolapähkinöitä
1 marabou dubbelnougat patukka
1 dl kinuskikastiketta

Sulata suklaa yhdessä öljyn kanssa. Levitä silikonisen vuuan pohjalle ja reunalle tasainen ohut kerros. Itse voitelin ensin vuuan öljyllä, mutta sen jälkeen suklaa ei millään pysynyt reunoilla, joten pyyhin öljyn reunoilta pois, ja sitten levittäminen sujui paremmin (irrottamisenkaan kanssa ei ollut ongelmia). Levittämiseen käytin apuna silikonista sutia. Laitoin tässä vaiheessa vuuan hetkeksi jääkaappiin, että suklaa kovettui hieman, jolloin jäätelön levittäminen sujui helpommin.

Pehmitä jäätelöä sen verran, että sitä pystyy levittämään. Levitä kerros jäätelöä vuuan pohjalle. Laita raastettu nougat, pähkinät ja kinuskikastiketta päällä ja levitä lisää jäätelöä. Vuuan korkeudesta riippuen voit tehdä yhden tai kaksi väliä, oma vuokani on sen verran matala, että sain tehtyä vain yhden välin.

Laita vuoka pakastimeen jäätymään vähintään muutamaksi tunniksi, itse pidin yön yli.

Silikonivuoka kannattaa irrottaa kakusta heti kun kakun ottaa pakastimesta, jolloin suklaa ei ehdi alkaa sulaa. Käännä vuuan reunoja varovasti irti kakusta ja käännä vuoka ympäri, jolloin kakku irtoaa siististi.

Itse koristelin kakun pursottamalla sulatettua valkosuklaata. Leikatessa valkosuklaakoristeet katkeilivat miten sattuu ja irtosivat suklaakuoresta kokonaan, eikä noi nyt muutenkaan erikoiset hienosti onnistuneet. Kannattaa siis keksiä jotain muita koristeita:)