Aatonaattona aloitimme joulunvieton syömällä hieman paranneltua porkkanalaatikkoa, jonka ohjeen löysin Yhteishyvästä. Sen kaveriksi marinoin ohuita kalkkunanfileitä jouluisin maustein (hunajaa, kanelia, inkivääriä ja neilikkaa). Laatikko oli todella hyvää ja pääsee varmaan joskus uudestaankin meidän joulupöytään.

1 kg valmista porkkanasosetta
1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl vettä
6 dl maitoa
3 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 kananmunaa
200 g vuohenjuustoa
korppujauhoja

Keitä ohrasuurimoista puuro maidon ja veden kanssa. Anna hieman jäähtyä ja lisää porkkanasose puuroon. Mausta seos siirapilla, suolalla, kanelilla ja pippurilla. Voitele uunivuoka. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita puuroon. Kaada kolmasosa seoksesta vuokaan ja viipailoi päälle vuohenjuusto. Levitä loppu porkkanaseos päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Painele pintaan kuvioita pikkulusikan kärjellä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.