Tyttäreni synttäreille tein suolapaloiksi tällaisia ihania puusteja. Alkuperäinen ohje on Glorian Ruoka&Viini 5/2011 lehdestä, jossa pesto on tehty nokkosista. Minulla ei ollut nokkosia käytettävänä, joten tein peston pinaatista ja todella hyvää tuli näinkin. Tuplasin taikinaohjeen ja pesto-ohje on sama kuin lehdessä, olen jo oppinut että tuossa lehdessä nuo lisäkkeet tehdään aina ihan liian isoina annoksina. Kerrankin onnistuin tekemään pieniä puusteja, kun yleensä pullatkin tuppaavat olemaan valtavia:) Pieniä puusteja tulee tällä ohjeella noin 30 kpl.

 

taikina:

4,5 dl vettä
hieman vajaa 1 pss kuivahiivaa
12 dl spelttijauhoja
suolaa maun mukaan

pinaattipesto:

1 l tuoretta pinaattia
100 g parmesania raastettuna
100 g kurpitsansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemenöljyä

Sekoita hiiva ja suola jauhoihin ja lisää jauhoseos veteen. Vaivaa noin 10 min kunnes taikina on kimmoisaa ja sileää. Anna taikinan kohota noin tunti vedottomassa paikassa. Valmista sillä välin pesto laittamalla kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kumoa taikina jauhoitetulle työpöydälle. Kauli taikina noin 1 cm paksuksi melko kapeaksi levyksi ja levitä pesto päälle. Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Anna kohota pellillä vielä noin 30 min. Paista ensin 250 asteessa noin 3 min, laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 8-12 min.