Jaksan aina yllättää ja viihdyttää vieraitani kokeilemalla erilaisia reseptejä silloin kun joku tulee kylään. En kauheasti koe paineita siitä, jos joku leipomus epäonnistuu, yleensä ne ovat kuitenkin aina maistuneet hyville, vaikka ulkonäkö olisikin ollut mitä sattuu. Milloinkas sitä muuten saisi kokeilla kaikkia ihania reseptejä jos ei silloin kun saa vieraita!?!

Keväisellä Tukholman reissulla syötiin yhdessä kahvilassa aivan älyttömän hyviä mustikkamuffineja, joissa oli sisällä mustikkahilloa. Nämä ovat jääneet kaivelemaan mieleen, ja nyt ajattelin kokeilla miten sellaiset onnistuisivat tehdä itse. Jotain taisi mennä pieleen, sillä muffinit lässähtivät uunissa täysin, ja muffinivuokien pohjat olivat aivan rasvaiset (paistan muffinit aina paperivuoissa muffinipellillä). Joten kehittämisen varaa tässä vielä on, mutta laitetaan ohje nyt kuitenkin tänne itselle talteen seuraavia kokeiluja varten. Ja jos jollain on hyvää ohjetta tai vinkkejä miten sellaisen hillotaskun saa muffiniin oikeasti onnistumaan, niin otan sen mielelläni vastaan!
 
Taikinan ohjeen otin uusimmasta Glorian ruoka ja viini lehdestä:
 
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhe
 
mustikkahilloa (itselläni oli joku ruotsalainen luomuhillo, täytyy vielä katsoa merkki)
 
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti voiseokseen. Täytä muffinivuuat noin puolilleen taikinalla. laita mustikkahilloa "sydämeksi" ja laita loppu taikina päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.