Nyt on tullut leivottua niin paljon, että taitaa vähäksi aikaa riittää... Tännekin on ollut hidasta saada päivityksiä aikaiseksi, kun leivottavaa on ollut niin paljon.

Viime viikolla vietin läksiäisiä työpaikalla. Halusin tehdä kakun itse, koska työpaikan ruokalasta ostetut kakut ei oikein ole mun mieleen (ja samalla halusin hieman huomiota ja pätee ;)). Suunnittelin suklaisen puolukkakakun aikaisempien kokeilujen perusteella ja ekaa kertaa ajattelin kokeilla myös marsipaanikoristeiden tekemistä. Tietenkin kun oli kauheat paineet näyttää työkavereille mitä osaa, niin kaikki menee pieleen. Tarkoitukseni oli laittaa kakun päälle valkosuklaakuorrutetta (ohje täällä), mutta jokin meni siinä täysin pieleen, ja lopputulos oli ihan kuin murotaikinaa. Onneksi olin ostanut edellisellä viikolla varastoon yhden paketin valkoista sokerimassaa, joka juuri ja juuri riitti kakun päälle. Massan värjäsin pastavärillä, joka olikin melko tiukkaa tavaraa, onnistuin värjäämään sillä pienellä määrällä myös paljon muuta kuin sokerimassan... Kakusta ei sitten tullut ihan sellainen kuin olin halunnut, mutta ihan kivan näköinen silti. En vaan itse kovasti pidä tuosta sokerimassan mausta ja siksi olisin mieluummin kuorruttanut kakun suklaalla.

Marsipaanikoristeiden värkkääminenkin mun alkeellisilla välineillä oli aika moinen projekti, mutta mielestäni kukista tuli ihan kelvollisia, vaikkei ne mitään kovin hienoja olekaan. Osan vaaleanpunaisesta marsipaanista värjäsin tummemmaksi. Tein kukat ottamalla muotilla marsipaanilevystä kukkia, ja taivuttelin lehtiä hieman ylöspäin ja kuivatin folion päällä kananmunakennossa. Kuivumisen aikana kävin pariin kertaan taivuttelemassa lehtiä lisää. Nyt myös tajusin miksi marsipaanityövälineet on ihan hyvä olla, jos enemmän tuollaista aikoisi tehdä, sillä useampaankin kukkaan tuli kynnen painaumia. Kukkien keskustat, samoin kuin valmiit kukat kakun päälle, kiinnitin kaupasta ostettavalla koristegeelillä.

Pohjana käytin täällä reseptissä olevaa kakkupohjaa, joka on mielestäni yksi parhaista kakkupohjaohjeista, mutta jostain syystä nyt pohjasta tuli hieman kuivahkoa. Väliin ja sokerimassan alle (tässä vaiheessa luulin vielä päällystäväni kakun suklaakuorrutteella, jos olisin tiennyt sokerimassasta niin olisin käyttänyt sokerikreemiä) laitoin valkosuklaamoussea (ohje täällä, nyt tein suhteilla 300 g suklaata ja 3 dl kermaa) ja väleihin ripottelin lisäksi moussen sekaan runsaasti puolukoita.

Kuorrutusvaiheessa huomasin, että olin tehnyt kakun ihan toiseen reunaan alustaa, oli hieman hassun näköinen noin. Koristeluvaiheessa vielä yksi jaloista halkesi keskeltä, onneksi sitä ei valmiin kakun päällä huomannut. Kaiken epäonnen jälkeen olin kuitenkin ihan tyytyväinen kakkuun ja se maistui hyvälle, mikä on kai se pääasia kuitenkin näissä leivontahommissa :)