Tänä vuonna yritin (huonolla menestyksellä) karsia ruokalajeja joulupöydästä, joten ajattelin yhdistää suosikkini waldorfin salaattin ja rosollin, kun löysin joululehdestä punajuuriwaldorfin reseptin. Sen kanssa tarjosin vuohenjuustomoussea, mutta ensi vuonna voisin jättää salaatista pähkinät pois ja sekoittaa vuohenjuuston kastikkeeseen. Kun ei toi salaatti ilman vuohenjuustoakaan kelvannut lapsille ollenkaan.

500 g punajuuria
5 varsisellerin vartta
2 hapanta omenaa
1 dl saksanpähkinärouhetta

kastike:
1 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl sokeria

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, jäähdytä. Kuori ja paloittele. Viipaloi varsiselleri, kuori ja paloittele omena. Sekoita salaatin ainekset. Sekoita kastikkeen aineksen keskenään ja sekoita salaattiin. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Vuohenjuustomousse

125 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa

Ota kuohukermasta desilitra erilleen. Sekoita kaikki muut ainekset tasaiseksi. Vaahdota loput kermasta kovaksi ja nostele vaahto vuohenjuustoseoksen joukkoon.