Tämän päärynäpiirakan tein joskus keväällä GoodFoodin innoittamana. Hyvää tääkin taisi olla :)


 
500 g piirastaikinaa
5 päärynää, kuorittu ja viipaloitu
25 g sokeria
hieman kanelia, neilikkaa
mantelilastuja koristeeksi
 
päällyste:
140 g kaurahiutaleita
50 g vehnäjauhoja
50 g mantelijauhetta
100 g sokeria
140 g voita
3 rkl vaaleaa siirappia
(vaniljakastiketta tarjoiluun)
 
Kaulitse taikina ja laita noin 23 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Peitä taikina leivinpaperilla ja kuivilla herneillä tai baking beanseilla, paista 180 asteessa noin 20 min. Poista paperi ja beansit ja paista vielä 10 min kunnes taikina on ruskistunut. Sillä välin sekoita päärynät ja 25 g sokeria sekä mausteet. Päällystettä varten sekoita hiutaleet, jauhot ja mantelijauhe sekä sokeri ja lisää kuutioitu voi. Hiero voi sormin jauhoseoksen sekaan ja lisää lopuksi siirappi. Kaada päärynät taikinapohjan päälle ja laita päällyste niin että kaikki päärynät peittyvät. Ripottele päälle mantelilastut ja hieman sokeria ja paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.