torstai, 18. lokakuu 2012
Mangoinen suklaajuustokakku
Pohja:
150 g suklaakeksejä
50 g voita
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
Täyte:
2 liivatelehteä
2,5 dl valio vaahtoutuvaa suklaakermaa
100 g taloussuklaata
400 g mango-tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
koristeeksi
suklaarouhetta
tuoreita mansikoita
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa, lisää pähkinärouhe. Painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehteä noin 5 min kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Yhdistä se sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon. Lisää myös vaniljasokeri.
Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä. Yhdistä liivatteet tuorejuusto-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan.
Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Ripota pinnalle suklaarouhetta. Lisää mansikat.
Kommentit