Huh, viimein on urakka ohi ja kaikki jutut täällä taas ajan tasalla!

Viikonloppuna saatiin iso kurpitsa ja mies askarteli siitä lasten kanssa terassille kurpitsalyhdyn. On muuten hauskan näköinen pimeinä iltoina! Sisuksista tein eilen piirakkaa. Ei oltu aikaisemmin syöty kurpitsapiirakkaa ja tämä ei kyllä ainakaan minulle ihan kauheasti iskenyt, mutta onpahan tullut kokeiltua. Ohje goodfoodista, tietysti ;)



noin 500 g kurpitsaa kuorittuna ja paloiteltuna
500 g murotaikinaa
175 g vaaleaa muscovadoa (itse käytin puolet ja puolet ruokosokeria ja tavallista)
2 munaa
1,5 dl kuohukermaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
 
Kermavaahtoon
1,5 dl kuohukermaa
5 rkl vaahterasiirappia
25 g pekaanipähkinöitä hienoksi rouhittuna
 
Kypsennä kurpitsapaloja mikrossa noin 15 min välillä sekoitellen, kunnes kuritsat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
 
Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja laita piirasvuokaan. (anna jäähtyä kylmässä 30 min, itse skippasin tämän vaiheen). Laita taikinan päälle leivinpaperi ja kuivia herneitä tai baking beanseja ja paista 200 asteessa 15-20 min. Poista paperi ja beansit ja paista vielä noin 10 min että pohja saa kauniin värin.
 
Sillä välin sekoita kurpitsa, sokeri, munat, kerma ja mausteet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada taikinapohjan päälle, laske uunin lämpötilä 160 asteeseen ja paista piirasta 1 tunti. Täytteen kuuluu hieman kohota keskeltä paistamisen aikana. Anna jäähtyä.
 
Vaahdota kerma paksuhkoksi vaahdoksi, lisää vaahterasiirappi ja rouhitut pähkinät.