Itse tykkään kovasti appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä ja sellaisia kakkuja on aina hauska kokeilla, varsinkin jos tekeminen on helppoa, niin kuin tämän kakun tekeminen oli. Tämä oli mielestäni ihan ok, ei mitään tajuttoman hyvää, mutta kyllä kaikki syötiin aika nopeasti :) Myös tämä kakku oli GoodFoodin lisälehtisestä.



140 g margariinia
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g sokeria
3 kananmunaa
6 rkl maitoa
1 appelsiinin kuori raastettuna

päälle
3 rkl appelsiinimehua
50 g sokeria
50 g tummaa suklaata

Voitele 1,2-litrainen vuoka. Sekoita kaikki kakkuaineet ja vatkaa muutaman minuutin ajan niin että saat tasaista ja pehmeää taikinaa. Laita taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 40-50 minuuttia, kunnes kakku on ruskea ja kiinteän oloinen.

Kakun paistuessa lämmitä appelsiinimehua ja sokeria niin että sokeri sulaa. Kun kakku on paistunut, ota kakku uunista ja lusikoi appelsiinimehu kuuman kakun päälle. Anna kakun jäähtyä, ensin hetki vuuassa ja sen jälkeen ritilällä.

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja pursota tai lusikoi jäähtyneen kakun päälle raidoiksi. Anna suklaan jähmettyä heti ennen tarjoilua.