Tätä ihanaa rapuherkkua tein ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten. Tämä on uskomattoman hyvää, mutta tekovaiheessa maistuu jotenkin "kovalta". Niinpä sen kannattaakin antaa rauhassa maustua jääkaapissa yön yli, maku tasaantuu ja pehmenee ja tätä voisi syödä vaikka kuinka paljon. Erinomaisen hyvää herkku oli olutleivän kanssa. Ohjeen olen löytänyt Kodin Kuvalehdestä. Etualalla kaupan valmista sienisalaattia ja keskellä mädit ihanissa mummoni vanhoissa venäläisissä teekupeissa.


noin 400 g jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
0,5 l smetanaa
1 dl tillisilppua
ripaus mustapippuria
1 rkl sokeria

1 rkl sitruunamehua
Valuta ravunpyrstöt siivilässä.
Sekoita smetana, tillisilppu ja mausteet. Sekoita lopuksi ravut seokseen.
Anna herkun maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.