Tämä juureslaatikko nousi kertaheitolla omaksi joululaatikkosuosikikseni. Tykkään kovasti palsternakasta ja tässä ruuassa lapsetkin suostuivat syömään sitä ;) Oli todella hyvää olutpossun kanssa! Ohje Kodin kuvalehdestä. Itse tein vuuan ilman kananmunaa ja lisäsin vähän enemmän kermaa.


1–2 valkosipulinkynttä
200 g palsternakkaa
300 g bataattia
4 keskikokoista perunaa
1 dl kermaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
1 rkl voita vuoan voiteluun
Kuori valkosipulit ja juurekset ja leikkaa kuutioiksi. Keitä juurekset vähässä, suolalla maustetussa vedessä napakoiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaada juureksista keitinvesi ja soseuta juurekset. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita. Kaada massa voideltuun uunivuokaan. Paista reilu tunti.