Tämän kakun tein isänpäiväksi. Hyvää oli!! Ja varsinkin karhunvadelmista tehdyn kastikkeen kanssa, itsekseen aika tuhtia. Ohje GoodFoodista.


pohja:
175 g suklaakeksejä (itse käytin safarin cookieseja)
85 g margariinia sulatettuna
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria

täyte:
800 g tuorejuustoa
3 rkl vehnäjauhoja
200 g sokeria
90 g valkoista suklaata hienoksi rouhittuna
1 tl vaniljasokeria
4 munaa

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella painellen. Lisää kaakaojauhe ja sokeri, sekoita ja lisää sulatettu margariini. Painele irtovuuan pohjalle. Paista 180 asteessa noin 5 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita tuorejuusto, jauho, sokeri, suklaarouhe, vaniljasokeri ja munat ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada pohjan päälle ja paista 40-50 minuuttia. Täytteen pitää olla keskeltä vielä hieman liikkuvaa. Jäähdytä kokonaan ennen kuin irrotat vuuasta.



Karhunvadelmakastike:
400 g karhunvadelmia
1 dl hyytelösokeria

Keitä karhunvadelmia noin 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Painele siivilän lävitse ja laita siivilöitä neste takaisin kattilaan, lisää sokeri ja keitä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.