Tätä leipää olen ehtinyt tekemään jo kahdesti, oli todella hyvää ja helppoa tehdä. Ohjeen nappasin Maku-lehden kalenterista.


2,5 dl vettä
0,5 pss kuivahiivaa
n 7 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä

1 dl pestokastiketta
125 g mozzarellaa
30 g aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna

Sekoita hiiva 2 dl jauhoja ja sekoita veteen. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja anna olla noin 10 minuuttia. Kun taikinavelli alkaa kuplia, hiiva on alkanut toimia ja voit jatkaa. Lisää juureen suola ja öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa niin että taikina irtoaa käsistä ja sitä pystyy leipomaan. Kauli taikina noin 25*30 cm levyksi jauhotetulla alustalla. Levitä levyn päälle täytteet ja kääri rullalle. Nosta voideltuun 1,5 litran vetoiseen leipävuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Paista 200 asteessa alatasolla noin 35 minuuttia.