Itsenäisyyspäivän juhliin halusin tehdä aikuisille jonkun oman herkun. Muistelin että minulla on reseptiarkistossa joku mokkajuustokakku ja löytyihän se, 10.5.2007 Hesarissa julkaistu ohje! Muutin ohjetta hieman koska en itse pidä raa'asta kananmunasta. Kakusta tuli todella hyvää, kuvaaminen sen sijaan meinasi jäädä hässäkässä kokonaan, joten kuva on hieman huono.



Pohja:
175 g domino keksejä
50 g margariinia sulatettuna

Täyte:
6 liivatelehteä
0,4 dl viskiä
0,3 dl erittäin vahvaa kavia
2 tl espresso pikakahvijauhetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
3,3 dl kuohukermaa

Aseta leivinpaperi halkaisijaltaan 22–24 sentin irtopohjavuoan pohjalle ja kiristä paperi vuoan reunalla pohjan ympärille. Hienonna keksit muovipussissa kaulimella painellen ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, pikakahvijauhe ja sokerit keskenään. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kuumenna viski ja kahvi kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet kahvi-viski seokseen. Kaada ohuena nauhana kerma-juustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa mieluiten yön yli.