Nämä lammaspasteijat houkuttelivat minua niin paljon Glorian Ruoka&Viini lehdessä että oli aivan pakko tehdä niitä. Leivoin nämä pakkaseen ja ajattelin että syödään ne joulun aikaan silloin kun on tarvetta jollekin pienelle suolaiselle. Tällainen tarve tuli jouluaattona kun ennen saunaa täytyi saada pientä suolaista välipalaa. Olisipa iso jättiläispakastin jonne voisi tehdä kaikkea tällaista hyvää odottamaan tavallisiakin arkipäiviä. Pasteijat olivat tosi hyviä ja katosivat suihin nopeasti, lapsetkin tykkäsivät. Ohjeesta tulee noin 15 pasteijaa.


Taikina
200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl kylmää vettä

Kuutioi voi. Sekoita voi, jauhot ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

Täyte
1/4 purjoa
1-2 valkosipulinkynttä
öljyä
250 g lampaan jauhelihaa
3 rkl pinjansiemeniä
2 dl goudaraastetta
suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chiliä, kanelia (jos haluaa hieman jouluista makua)

Pilko purjo ja murskaa valkosipuli. Paista sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta. Lisää pinjansiemenet ja puolet juustoraasteesta.
Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Ota noin 10 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja jonkun muotin avulla. Lusikoi keskelle täytettä ja käännä reunat yhteen, käännä pasteija ympäri ja tasoittele pohja. Kauli ylijäänyt taikina uudelleen niin että saat kaiken taikinan käytettyä. Voitele maidolla (tai halutessasi kananmunalla) ja ripottele juustoa pinnalle. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.