Tykkään antaa jouluna syötäviä lahjoja aikuisille, koska kaikilla on jo niin paljon tavaraa että muita lahjoja on vaikea keksiä. Ruokalahjat tulevat yleensä aina syötyä pois kuleksimasta. Tällainen herkkukori tehtiin miehen veljen perheelle. Astiaksi laitoin kaverin vihjeestä kenkälaatikon, jonka vuorasin silkkipaperilla ja päällystin ruskealla voimapaperilla, kanteen askarreltiin lasten kanssa koristeet jouluisista serveteistä. Harmiksi kannesta en tajunnut napata kuvaa, siitä tuli meinaan tosi hieno :) Vaaleiden keksien ohje löytyy täältä.



Karpalokeksejä tuli niin paljon etteivät kaikki mahtuneet koriin. Niitä veimme sitten myös anoppilaan jossa pääsin itsekin maistelemaan niitä. Olivat kyllä hyviä, mutta seuraavan kerran täytyisi jostain metsästää käsittelemättömiä pistaaseja. Ohje Kodin kuvalehdestä.

Keksit
100 g voita
1 ¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 isoa munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pistaasipähkinöitä halkaistuna
1½ dl kuivattuja karpaloita

Kuorrutus
1 dl kuohukermaa
50 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata

Pinnalle
rouhittuja pistaasipähkinöitä
kuivattuja marjoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne voi-munavaahtoon pistaasien ja kuivattujen marjojen kanssa. Sekoita taikinaksi. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin kaksi tankoa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa tangot parin sentin viipaleiksi. Paista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes keksit ovat kuivia. Jäähdytä.
Kuumenna kerma ja sulata suklaa sekaan. Jäähdytä hetki. Kasta tangot yksi kerrallaan suklaaseen. Koristele pistaaseilla ja marjoilla. Anna kovettua jääkaapissa.
 


Lahjaan teimme lisäksi myös suklaalevyn, jonka mursin paloiksi ja käärin sellofaaniin. Tämän tekeminen oli helppoa, sulatin tummaa suklaata ja levitin ohueksi levyksi leivinpaperille ja ripottelin päälle pähkinöitä ja kuivahedelmiä. Melkein terveellistä herkkua, kun kuivahedelmäsekoituksessa oli mukana myös superfoodia, goji-marjoja ;)