Sain noottia kun en ollut päivittänyt blogiin mitään pitkään aikaan, joten tässä nyt tulee :) Muutenkin pitäisi saada kaikki vanhat jutut nyt päivitettyä tänne niin pääsisi sitten jouluherkut laittamaan tänne tuoreeltaan.

Itsenäisyyspäivänä pidimme pienet lastenjuhlat ja samalla oli kylässä myös aikuisia kavereita. Lapsille oli enemmän makeaa herkkua ja suolakeksejä, nämä pikkusuolaiset tein aikuisille, mutta hyvin näyttivät maistuvan lapsivieraillekin.

Parmesankeksien ohjeen olen joskus kirjoittanut reseptivihkooni (lisäsin tosin ohjeeseen spelttijauhot), kierteiden ohje on GoodFoodista.


Parmesaanikeksit

1 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus paprikajauhetta
ripaus cayannepippuria
100 g voita huoneenlämpöisenä
noin 100 g parmesania
2 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet ja hienoksi raastettu parmesan. Lisää voi ja nypi jauhojen sekaan, lisää sitten vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Tee taikinasta pötkö, jonka halkaisija on noin 3-4 senttiä. Kääri taikina kelmuun ja pidä jääkaapissa puolisen tuntia. Voit myös pakastaa taikinan parikin päivää etukäteen.
Leikkaa taikinasta ohuehkoja kiekkoja ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vuohejuusto-paprikakierteet

500 g lehtitaikinaa
100 g vuohentuorejuustoa
200 g paahdettuja punaisia paprikoita (purkista)
50 g saksanpähkinöitä rouheena

Kauli taikina isoksi kapeahkoksi suorakulmioksi. Levitä päälle tuorejuusto, ripottele kuutioitu paprika ja pähkinät. Rullaa reunasta kuten kääretorttua puoleen väliin levyä ja sen jälkeen toisesta reunasta alkaen myös puoliväliin. Leikkaa viipaleiksi ja paista 200 asteessa noin 10 min kunnes saavat hieman väriä ja taikina on kypsää.