Tämän piirakan esikuva on Porvoossa olevan Cafe Cabriolen ihana porkkana-pähkinäpiirakka. Olen käynyt kahvilassa kahdesti ja molemmilla kerroilla päätynyt syömään tuota samaa piirakkaa joka on todella hyvää. Halusin kokeilla samantyylisen piirakan tekemistä kotona. Tämä kokeilu ei ihan päässyt alkuperäisen tasolle, mutta ihan hyvää tästäkin tuli. Pohjana käytin taas valmista piirastaikinaa.



3 pientä porkkanaa raastettuna
125 g cashewpähkinöitä rouhittuna
0,5 dl pinjansiemeniä
mustapippuria, garam masala maustetta
2 dl kermaa
1 kananmuna
emmental-raastetta (meni vajaa pussillinen)

Hauduta porkkanaraastetta, pähkinöitä ja pinjansiemeniä tilkassa öljyä niin että porkkanat hieman pehmenevät. Lisää lopuksi mausteet ja juustoraaste. Esipaista piirastaikinaa noin 10 min. 200 asteessa ja kaada täyteseos päälle. Sekoita kerma ja muna ja kaada täytteen päälle, paista vielä noin 30 min, kunnes täyte on hyytynyt.