Tässä on resepti jota tekisi mieli tehdä heti uudelleen! Aivan ihana makuyhdistelmä makeankirpeää sipulia, rapeaa taikinaa ja pehmeää vuohenjuustoa. Superhyvää! Ohje GoodFoodista (jonka muuten tilasin itselleni synttärilahjaksi, ihana lehti!)


300g kevätsipulia
300 g punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
25g voita
4 rkl balsamicoa
2 rkl ruskeaa sokeria
tuoretta timjamia
375 g voitaikinaa
150 g vuohenjuustoa

Jätä pienet kesäsipulit kokonaisiksi ja paloittele isommat sipulit muutamiin lohkoihin. Kuullosta sipuleita öljy-voi seoksessa 10-15 minuuttia kunnes sipulit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Lisää balsamico ja sokeri ja muutamia timjamin oksia ja odota että sipulit alkavat karamelisoitua. Laita hieman timjamin oksia umpinaisen piirasvuuan pohjalle (irtopohjavuoka ei käy, koska sipuleiden "liemi" karkaa pohjan välistä). Kaada sipulit ja kaikki liemi vuokaan. Kaulitse taikinasta levy, joka peittää vuuan ja nosta taikina sipuleiden päälle, käännä taikinan reunat hieman sisäänpäin. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia kunnes taikina on ruskettunut. Anna piiraan jäähtyä vuoassaan noin 5 minuuttia ja kumoa. Viipailoi vuohenjuusto ja asettele kiekot piiraan päälle ja rouhi päälle hieman mustapippuria.