Tässä sitten eka resepti tuosta kehumastani GoodFood lehdestä, josta en oikein tykännyt. Tai ohuempana tää olis varmaan ollut ihan jees, mutta kerrankin katsoin ohjeessa ollevan mitan vuualle ja tein sen kokoisessa, mutta vuoka oli mielestäni aivan liian pieni. Paistoin hieman reilusti ohjeessa olleen ajan, pinnasta meinasi jo kärtsähtää, mutta lopulta keskusta oli vielä raakaa. Ihan keskimmäiset palat heitin roskiin, mutta muut päätyivät pöytään. Tai sitten syy oli käyttämieni spelttijauhojen. Ehkä tässä olisi potentiaalia jos jaksaisi alkaa testailemaan.




500 g uusia perunoita
500 g spelttijauhoja
7 g kuivahiivaa
1 pieni kesäkurpitsa
85 g voimakasta cheddaria
2 dl vettä
muutamia timjamin oksia
2 rkl oliiviöljyä

Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi, valuta ja anna hieman jäähtyä. Sekoita jauhot ja hiiva kulhossa ja raasta joukkoon noin puolet perunoista. Kääntele välillä perunaraastetta jauhojen kanssa, ettei perunat mene klimppiin. Raasta joukkoon puolet kesäkurpitsasta ja juustosta ja hieman timjamia. Lisää vesi ja 1 rkl öljyä ja sekoita taikinaksi, vaivaa muutama minuutti. Anna kohota noin kaksinkertaiseksi.

Voitele uunivuoka ja painele taikina vuokaan (ohjeessa vuuan koko 20*30, mutta itse käyttäisin isompaa). Viipaloi loput perunat ja kesäkurpitsa ja laita leivän päälle. Painele hieman niin että uppoavat kevyesti taikinan sisään. Ripottele timjamia päälle. Anna nousta noin 45 minuuttia.

Raasta loppu juustosta leivän päälle ja ripottele loput öljystä. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.