Tämä kääretorttu oli aivan taivaallisen hyvää ja kaukana kuivista ja mauttomista voileipäkakuista! Vaikka tekemisessä oli hieman vaivaa, niin lopputulos oli ehdottomasti vaivan arvoinen. Ylijääneen kastikkeen käytin kasvissosekeittoon, mutta olisi hyvää sellaisenaankin esim grillatun lihan kanssa. Myös tämä ohje on Glorian Ruoka ja Viini lehdestä.


Romescokastike
2 punaista paprikaa
2 keltaista paprikaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl (100 g) kuorittuja manteleita
1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1/2 dl hienonnettua timjamia
ripaus mustapippuria myllystä
1 tl sormisuolaa
1 tl ruokokidesokeria
2/3 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 
Pane uunin grillivastus kuumenemaan 250 asteeseen. Halkaise ja huuhtele paprikat ja poista niistä siemenet. Nosta paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita uunin ylätasossa noin 10 min tai kunnes paprikoiden kuoret tummuvat selkeästi.
Siirrä paprikat kattilaan ja laita kansi päälle, anna vetäytyä 10–15 min. Poista kuoret käsin vetämällä. Säästä 2 kuorittua paprikanpuolikasta koristeeksi leivonnaisen päälle. Paloittele loput paprikat tehosekoittimeen.
Kuori ja silppua valkosipulinkynsi tehosekoittimeen. Paahda mantelit kuivassa paistinpannussa kauniin ruskeiksi ja laita tehosekoittimeen. Pyöräytä seos karkeaksi. Lisää yrtit, pippuri, suola, sokeri ja öljy. Anna koneen käydä vielä hetki, kunnes sose on tasaista.

Kääretorttupohja
1 dl perunasosejauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g pehmeää margariinia
200 g turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1/3 dl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet ja nypi margariini joukkoon. Lisää lopuksi jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina noin leivinpaperin päällä noin 30 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Pistele taikina haarukalla. Vedä leivinpaperi uunipellin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15 min. Voitele lämmin pohjalevy heti öljyllä. Peitä levy leivinpaperilla ja nosta keittiöpyyhe päälle. Anna jäähtyä hetki, mutta älä anna levyn kuivua vaan täytä se mahdollisimman pian. Kuivunut pohjalevy murtuu helposti käärittäessä.

Täyte
150 g pehmeää vuohenjuustoa
romescokastiketta
1 prk (n. 400/170 g) säilöttyjä ravunpyrstöjä

Kuorrutus
300 g pehmeää vuohenjuustoa
1/2 dl paahdettuja kuorittuja manteleita
1 prk (n. 400/170 g) säilöttyjä ravunpyrstöjä
paprikasuikaleita
 
Levitä notkistettu vuohenjuusto levylle. Levitä noin 2/3 romescokastikeannoksesta vuohenjuustokerroksen päälle. Älä käytä kaikkea kastiketta, jotta se ei valu ulos rullattaessa. Valuta ravunpyrstöt hyvin siivilässä ja lisää ne romescokastikkeen päälle. Kääri pohjalevy rullalle leivinpaperin avulla, kuten kääretorttua. Peitä rulla muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään 1–2 tunniksi. Kuori rulla kelmusta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä notkistettu vuohenjuusto rullan päälle ja koristele.