Minulla ei ole mitään ruokamuistoja koulun tillilihasta, enkä oikeastaan aikuisenakaan ole koskaan törmännyt tähän klassiseen lasten inhokkiruokaan. Glorian Ruoka ja Viini lehdessä oli tillilihan ohje, joten päätin kokeilla, miltä se oikein maistuu. Tillilihan kaveriksi keitimme Labbyn kaupan luomuperunoita ja -porkkanoita. Hyvää oli! (Ja tästäkin kokkailusta on näemmä jo 2 kuukautta aikaa…).

1,5 kiloa naudan sisäpaistia
vettä
suolaa
2 sipulia
pari kynttä valkosipulia
200 g juuriselleriä
200 g palsternakkaa
2 laakerinlehteä
n. 100 g tilliä

kastike:
2 dl lihan keitinlientä
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1,5 rkl maissitärkkelystä
2 tl sokeria
1 rkl etikkaa
1 rkl sitruunakuoriraastetta
2 rkl sitruunamehua
3 rkl voita
1 tl mustapippuria

Poista lihasta jänteet, kuutio noin 4*4 cm paloiksi. Laita lihat kattilaan ja lisää vettä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, lisää suola ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Kuori sipulit ja juurekset ja laita ne kokonaisina kattilaan. Lisää laakerinlehdet ja tillin varret, säästä lehdet kastikkeeseen. hauduta noin 1,5 tuntia, kunnes liha on täysin pehmeää.
Nosta lihat ja kasvikset reikäkauhalla pois liemestä ja siivilöi liemi.

Tee kastike. Kaada 2 dl keitinlientä (lopu liemestä voit esim pakastaa), maito ja kerma kattilaan. Keitä pari minuuttia. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä. Mausta. Paloittele keitetyt juurekset ja lisää ne lihan kanssa kastikkeeseen. Hienonna tilli ja lisää lopuksi kastikkeeseen.