Joskus joku ruoka tuntuu tulevan vastaan joka paikassa. Näin kävi vähän aikaa sitten sitruunatortun kanssa, ensin minun alkoi tehdä sitä mieli ja sitten reseptejä alkoi tulla vastaan lehdissä ja blogeissa. Päädyin toteuttamaan Annassa olleen simppelin reseptin, mutta en ollut kyllä kovin tyytyväinen tähän. Pohjaa oli mielestäni liikaa suhteessa täytteeseen ja pohja oli liian pehmeää, minusta sitruunatorttuun kuuluisi enemmän muromainen pohja.

Tähän torttuun kokeilin ensimmäisen kerran jo ehkä vuosi sitten ostamaani koristesabluunaa ( tähän mennessä olen käyttänyt sitä vain kakkupohjalevyjen nosteluun, jossa se muuten on tosi näppärä apuväline). Koristelusta tuli mielestäni kivan näköinen.

Pohja:
125 g voita
1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
tilkka kermaa

Täyte:
2 sitruunaa
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin tomusokeri ja jauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi kermatilkka ja sekoita taikina kiinteäksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä noin tunti. Kauli taikina levyksi ja laita irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 15 min.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunaraaste ja -mehu sekä kerma. Kaada hieman jäähtyneen pohjan päälle ja paista 150 asteessa noin 50 min. Peitä vuoka leivinpaperilla noin paiston puolivälissä.