Viikonloppuna ollaan juhlittu urakalla vanhimman lapsen synttäreitä. Tyttö sai itse toivoa millaisen kakun haluaisi ja toiveena oli perhosia ja kukkia. Niinpä ideoin tällaisen kesäisen niityn. Olin erittäin tyytyväinen kakkuun, sekä ulkonäkö että maku onnistuivat tällä kertaa mielestäni tosi hyvin. Jotain kehitettävää kun on aina keksittävä, niin kuvia katsellessa tuli mieleen, että päällysen olisi voinut kaulita vihreästä ja sinisestä, niin että perhoset olisivat olleet taivaalla, mutta oikein kivan näköinen se mielestäni noinkin on. Perhosia varten ostin erilisen muotin ja kukat tein vanhalla muotilla, jolla olen tehnyt kukkia aikaisemminkin.

Pohjan tein taas tutulla ohjeella, mutta tällä kertaa 1,5 kertaisella annoksella ja se oli parempi mitoitus vuokaan tehtäessä. Täytteen ohjeen idean olen löytänyt Kinuskikissalta, tein täytteen erilaisilla suhteilla. Päälle laitoin 2 pötköä marsipaania ja sen alle perus voi-sokerikreemin. Tällä kertaa käytin kuorrutuksessa kakkulautasen alla ekaa kertaa pyörivää tarjotinta joka kyllä helpotti kakun käsittelyä huomattavasti.

Pohja:

250 g jauhoja
75 g tummaa suklaata rouhittuna
150 g sokeria
150 g ruokosokeria
1,5 tl ruokasoodaa
40 g kaakaojauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
3 1/3 dl maitoa
3/4 dl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään ja toisessa kulhossa maito, öljy ja viinietikka. Lisää nesteet jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa noin 40 min.

Täyte (kahteen väliin):

2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa
3 tl sokeria
2 pussia Dajm-rakeita
200 g vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri, mascarpone ja Dajm. Levitä kakun väliin ja painele täytteeseen vadelmat.