Tämä oli eka resepti jonka kokeilin joululahjaksi saamastani Muffinsikirjasta (lisää tulossa, sen verran kivoja ohjeita kirjassa on). Muutin reseptiä hieman, tässä ohje niin kuin itse tein sen. Kaurapäällyste oli kiva idea, alkuperäisessä ohjeessa tosin sitä oli tuplamäärä, mutta sitä olisi kyllä tullut ihan liikaa, joten tähän laitoin vain puolet tuosta ohjeen määrästä. Tuli hyviä, mutta tuoreista viikunoista olisi varmasti tullut vielä parempaa, nyt en vaan raaskinut ostaa niitä. Täytyisiköhän muuten kohta ostaa järkkärikamera ihan vaan sen vuoksi, että näitä ruokia on tosi hankala kuvata tolla meidän pokkarilla, kuvat on yleensä aika karseita laadultaan...

3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
2 munaa
1 dl ruokokidesokeria
1 dl sokeria
50 g sulatettua margariinia
1 1/4 dl piimää
1 pss pehmeitä kuivattuja viikunoita (pirkka)

kaurapäällyste:
50 g sulatettua margariinia
0,5 tl vaniljasokeria
0,25 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Paloittele viikunat neljään osaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Vatkaa munat ja sokerit, lisää piimä ja margariini ja lopuksi kääntele joukkoon jauhot. Sekoita kaurapäällysteen aineet keskenään. Jaa taikina muffinsivuokiin, painele viikunat osittain taikinan sisään ja laita päälle kaurapäällystettä. Paista 225 asteessa noin 12-15 min.