Minun ei pitänyt tänä jouluna tehdä mitään ekstraleivonnaisia, mutta kun söin maanantaina ystävän luona todella hyvää appelsiini-suklaakakkua, niin halusin tehdä myös kuivakakun. Päätin tehdä kakun aatoksi, lounaalla syödyn riisipuuron jälkkäriksi. Etsin erilaisia appelsiini-suklaakakkujen ohjeita ja lopulta päätin muokata hieman tätä Anissetteltä löytämääni ohjetta. Kakusta ei tullut ihan niin hyvää kuin ystävän luona syömäni, joten täytyy vielä kysellä sen reseptin perään.

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g tummaa suklaata (40 %)
½ appelsiinin kuori
1 appelsiinin mehu

Vaahdota pehmeä margariinia ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhot sekä rouhittu suklaa ja kääntele rasva-munaseoksen joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 min. Tarkista kakun kypsyys tikulla.