Sain anopilta lainaan muutaman Hemmets Journal lehden, joissa oli ihania leivontaohjeita. Tämän suklaapommin vein pari viikkoa sitten mukanani päiväkahveille. Leivoin kakun liian viime tipassa, joten se ei kerennyt jäähtyä täysin ja oli vielä aika löllöä. Kuulemma seuraavana päivänä loppu kakusta oli jähmettynyt ja maku tiivistynyt. Tämä kakku oli ehkä jopa liian suklaista minun makuuni, vaikka pidänkin paljon tummasta suklaasta. Kakku olisi kaivannut jotain raikasta kaveriksi, kermavaahtoa, jäätelöä, sorbettia tai jotain vastaavaa. Tai sitten voisi kokeilla korvata puolet ohjeen suklaamäärästä vaaleammalla suklaalla. Hauska ja ehdottomasti uudelleen kokeiltava juttu tässä ohjeessa oli kuitenkin tämä kuperkeikkaidea, hieman vaihtelua tavallisiin juustokakkuresepteihin!



300 g tummaa (70 %) suklaata
3 dl kermaa
300 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3 munaa
1 appelsiinin raastettu kuori
5 digestivekeksiä
1 dl pistaasipähkinöitä

Sulata suklaa. Kiehauta kerma ja tuorejuusto ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa, tomusokeri, appelsiininkuoriraaste ja vatkattu muna. Laita irtopohjavuuan pohjan väliin leivinpaperi ja kaada massa vuokaan. Rouhi keksit ja pähkinät ja ripottele pinnalle. Paista 150 asteessa noin 30 min. Jäähdytä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään, niin maku tiivistyy.