Yhtenä päivänä sain voimakkaan makumuiston jostain lapsuudesta kun tehtiin usein siskon kanssa tätä lasagnea. Olin jo unohtanut tämän ihan kokonaan, mutta nyt oli pakko kaivaa vanha reseptivihko esiin ja tehdä tätä herkkua. Aluksi tämä lasagne on hieman omituisen makuista rakenteensa vuoksi (maapähkinät jäävät sellaisiksi rouskuviksi), mutta itselleni ainakin tulee tähän ihan mieletön himo, ei oikein voi lopettaa syömistä kerran aloitettuaan. Ohje on jostain vanhasta tv-kokkiohjelmasta ja resptin nimeksi olen kirjoittanut "kasvislasagne Daven tapaan". Kuva on aivan tajuttoman huono, mutta parempaakaan en saanut aikaiseksi.

Valkokastike:
50 g voita
0,5 dl jauhoja
8 dl maitoa
100 g emmental-raastetta

Pähkinäkastike:
400 g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
3 sipulia
200 g maapähkinöitä rouhittuna
mustapippuria, suolaa, basilikaa

Lasagnelevyjä
Parmesan-raastetta

Kuumenna maito ja voi kattilassa, vispaa sekaan jauhot ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja anna sulaa.
Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska ja pähkinät ja mausta.
Kasaa lasagne ja ripottele päälle reilusti parmesania. Paista 225 asteessa noin 40 min.