Synttäreideni kunniaksi päätin leipoa kuninkaallista kakkua. Ohjeen, alkuperäiseltä nimeltään Kong Haakons kake, löysin Kodin kuvalehdestä. Muokkasin täytettä hieman lisäämällä siihen Marianne-rouhetta, koska täyte oli tuollaisenaan aika mautonta. Täytten sakeneminen oli myös varsinainen mysteeri, keittelin sitä vesihauteessa yli 20 minuuttia, mutta sille ei tapahtunut mitään. Lopulta heitin massan kippoon ja mikroon ja keittelin varovasti aina 10-15 sekuntia kerrallaan ja sitten sain parissa minuutissa täytteen sakenemaan. Täytettä olisi myös mielestäni saanut olla enemmän, nyt kakussa oli liikaa kakkupohjaa suhteessa täytteeseen. Kakku ei muutenkaan kyllä päässyt omalle suosikkilistalleni, liian työlästä suhteessa lopputulokseen.



Kakun koristelut meinasivat mennä ihan pieleen, koska en halunnut tehdä kakun reunaan kermapursotuksia ja koko kakun päällystämiseksi marsipaania oli hieman liian vähän. Jouduin siis kaulitsemaan sen todella ohueksi ja omassa silikonialustassani on sellaiset pyöreät mallit, joista näkee levyn halkaisijan, mutta niistä jää urat massan sisäpintaan ja siirrettäessä marsipaani alkoi repeillä noiden urien kohdalta. Jouduin siis paikkailemaan reunoja aika paljon.

Kakun kokosin lahjaksi saamaani Pentikin kakkutarjottimeen, joka oli 24 sentin vuuassa paistetulle kakulle aika ahdas ja kun tarjottimessa on vielä korkeat reunat, niin reunojen siistiminen oli aikamoinen urakka. Yritin peitellä repeilevää marsipaania tekemällä koristekiekuroita kakun päälle (idean olen nähnyt joskus Kinuskikissalla), mutta niiden saaminen siististi kakun reunoille ei oikein onnistunut. Kaukaa katsottuna kakku oli oikein hieno, muttei kyllä kestänyt lähempää tarkastelua.

Pohja
250 g voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
4 valkuaista
5 dl vehnäjauhoja
1 dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa

Suklaatäyte
1 dl sokeria
1 ½ rkl maissitärkkelystä
3 dl kermaa
1 dl maitoa
50 g tummaa suklaata (70 %)
4 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
1/2 pss Marianne-rouhetta

Pinnalle
2 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pötkö (250 g) marsipaania (jos haluaa päällystää koko kakun, tarvitsee enemmän)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa taikinaan myös neljä valkuaista, säästä keltuaiset täytteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina voideltuun vuokaan ja tasoita. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 1 tunti, kunnes kakun keskelle työntämääsi tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Sekoita täytettä varten sokeri ja maissitärkkelys. Lisää kerma ja maito, paloiteltu suklaa sekä keltuaiset. Kuumenna seosta vesihauteessa samalla sekoittaen, kunnes suklaa liukenee ja seos sakenee, noin 10 minuuttia. Heti kun seos on tukevoitunut, nosta se vesihauteesta viileään, jotta se ei juoksetu. Lisää jäähtyneeseen massaan marianne-rouhe.

Kokoa täytekakku ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Peitä ja nosta jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomu- ja vaniljasokereilla. Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Muotoile kermavaahdosta keko kakun päälle ja levitä hieman vaahtoa myös kakun reunoille. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja tasoita reunat.