Muutama viikko sitten ostin Glorian ruoka ja viini lehden ja sen ohjeista olen nyt kokeillut useampiakin. Tämä leipä oli minusta kuin juuri tehty vappupiknikkiä ajatellen, maukkaan näköinen ja helppo valmistaa. Leipä olikin ihan hyvää, oikeastaan vielä parempaa seuraavana päivänä paahdettuna, jolloin leikkauspinnasta tuli juuri sopivasti rapea.

4 munaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
mustapippuria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g emmental-juustoa
¾ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl (valkosipulitäytteisiä) oliiveja
1 rkl öljyä (aurinkokuivatuista tomaateista)
2 rkl pinjansiemeniä

Riko munat ja lisää jugurtti ja mausteet, sekoita tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Kuutioi juusto, halkaise oliivit ja paloittele tomaatit, sekoita taikinaan yhdessä öljyn kanssa. Kaada leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun leipävuokaan, tasoita ja ripottele päälle siemenet. Paista 180 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä hetki vuuassa, kumoa ja tarjoa lämpimänä.