Sain kunnian tehdä tarjoiluja kummipoikamme ristiäisiin. Olin jo suunnitellut mustikka-valkosuklaakakun koristeineen kaikkineen, mutta koska lapsen äiti toivoi jotain pieniä suupaloja, niin jouduin keksimään muita ideoita. Tämä oli ehkä ihan hyväkin, koska läksiäiskakunkin valkosuklaaosuus meni ihan pipariksi. Toivomuksena oli jotain porkkanakakkutyylisiä muffineja mutta muuten sain käyttää mielikuvitusta ja luovaa hulluutta, jota minulla kyllä riittää…

Pyörittelin ensin mielessä erilaisia porkkanamuffineja, mutta päädyin lopulta tekemään tällaisia pieniä porkkanaleivoksia. Pohjaksi paistoin ohuen porkkanakakkulevyn (joka tuli kyllä liiankin ohut) ja päälle rahkaa maustettuna marenkimuruilla ja limellä ja päälle ripottelin oranssia koristesokeria. Ristiäisteeman mukaisesti leikkasin leivokset levystä vauvan jalkaa esittävällä muotilla.

Pohjalevy hieman epäonnistui, mutta kuorrutuksesta tuli todella hyvää, sitä aion kyllä tehdä uudelleenkin.

Pohja:

200 g porkkanaa
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuina
2 dl muscovadosokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl neilikaa 
1,5 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
65 g öljyä

 

Raasta porkkanat ja rouhi pähkinät. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita leivinpaperin päälle pellille ja levitä ohueksi levyksi. Paista 175:ssa asteessa noin 15 min.

Kuorrutus:

0,5 dl kermaa
1 prk maitorahkaa
50 g marenkia murskattuna
puolikkaan limen raastettu kuori ja hieman mehua

Vaahdota kerma ja sekoita rahka joukkoon. Lisää murskattu marenki ja limen raastettu kuori sekä mausta limen mehulla.