Tämä on yksi suosikkisalaateistani, mutta jostain syystä en ole koskaan aikaisemmin tehnyt sitä itse. Nyt oli sitten hyvä tilaisuus kokeilla, millaista saisin aikaiseksi. Kastike on ehdottomasti tämän salaatin juttu ja netistä löytyi kyllä varsin erilaisia ohjeita kastikkeeseen. Lopulta päätin luottaa Marttojen hyviin ohjeisiin ja nappasin kastikeohjeen sieltä, tosin muokkasin sitä hieman. Eipä ollut kyllä ainakaan minun mielestäni paras mahdollinen resepti, joten täytyy jatkaa etsintöjä. Lieneeköhän dijon-sinapin puuttuminen (mulla on tätä normaalisti aina jääkaapissa, joten en ollut tajunnut edes tarkistaa ennen kauppareissua) ja käytetty öljy (itse käytin rypsi-öljyä) vaikuttaneet niin paljon makuun ja väriin? Mielestäni hyvä caesar-kastike on valkoista ja pehmeää, tästä tuli ruskeaa ja hieman omituisen makuista.
Salaatin kokoaminen olikin sitten jo helppo homma. Huuhdoin salaatit ja kuivasin ne uudella lelullani, salaattilingolla (joka on muuten erittäin kätevä kapistus, itse tosin vasta vahingosta viisastuneena huomasin että ostamassani mallissa ei ole umpinainen pohja, joten linkous täytyy tehdä aina tiskialtaan päällä jos ei halua kuivata sekä itseään, lattiaa että kaapinovia…). Salaattiin sekoitin kastikkeen, krutongit ja kanapalat ja päälle höyläsin parmesan-lastuja.
Kommentit