Tämä oli varsinainen epäonnen piiras, mutta laitetaan nyt kuitenkin tänne blogiin. Ohjeen nappasin Kinuskikissalta.

Kun olin puristamassa limeistä mehua ja viimeinen puolikas oli menossa, sormet olivat liukkaat limemehusta joten pudotin limen kulhon päälle ja kaikki limemehut kaatuivat syliini. Olen jo pitkään miettinyt kunnollisen sitruspusertimen ostamista, nyt on todellakin sen aika! Mieheni yritti sitten vielä epätoivoisesti puristaa limeistä mehuja irti, mutta saatiin vain vajaa 0,5 dl mehua kasaan. Kauppaankaan ei auttanut enää siinä vaiheessa sännätä lakon takia, joten oli pärjättävä tuolla. Kun siivoilin leivontatarvikkeita kaappiin, huomasin vielä että perunajauhot olivat menneet päiväysvanhoiksi jo reilu vuosi sitten...

Paistaessa pinta alkoi ruskistua aika pian joten peitin piiraan foliolla, ja kun otin piiraan uunista, huomasin, että folio oli tarttunut päälliseen kiinni ja pinta oli todella ruman näköinen. Laitoin piiraan yöksi jääkaappiin odottamaan.

Seuraavana päivänä päätin pelastaa sen mitä oli pelastettavissa ja päällystää kakun kermavaahdolla. Kävin kaupasta ostamassa yhden uuden limen ja kotona huomasin että jääkaapissa ollut kerma olikin jo mennyt pari päivää yli päiväyksestä. Maku oli kuitenkin ok, joten päätin käyttää sen, mutta lieneekö tuo "yliaikaisuus" vaikuttanut vatkautumiseen, sillä vaahto meni tosi äkkiä liian tiukaksi. Lisäsin sekaan limen mehua ja päälle raastoin vielä hieman kuorta koristeeksi.

Piiras oli ihan ok, mutta olisi tosiaan tarvinnut enemmän limen makua täytteeseen, nyt piiras oli aika mauton. Ehkä uskaltaudun kuitenkin kokeilemaan tätä vielä uudelleen.



Pohja:
¾ dl öljyä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl vettä

Täyte:
¾ dl limemehua (itselläni vain vajaa 0,5 dl)
250 g maitorahkaa
2 dl kookosmaitoa
2 munaa
1 dl vettä
¾ dl perunajauhoja
1 ¾ dl fariinisokeria

Päälle:
Kermavaahtoa
sokeria, vaniljasokeria
limemehua
limen raastettua kuorta

Sekoita vatkaimella kaikki pohjan ainekset keskenään. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle ja reunoille. Itse jättäisin vuuan voitelun pois, koska taikina oli niin pehmeää, ettei pysynyt ollenkaan voidelluilla reunoilla, vaan valui vuuan pohjalle.

Purista limeistä mehu. Sekoita vatkaimella kaikki täyteainekset keskenään. Kaada täyteseos vuokaan.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suoja pinta foliolla reunojen saatua kevyesti väriä.