Tästä reseptistä tein viime pääsiäisenä maidottoman ja munattoman version, ja koska sekin oli jo maukasta, niin nyt halusin kokeilla sitten oikeasti juuston kanssa (munattomalla linjalla mentiin edelleen). Piirakan koristelut menivät hieman poskelleen, kun tuli ruuan kanssa hieman kiire ja unohdin ensin varata taikinaa koristeristikkoa varten ja sitten taikina loppui kesken. Mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun:) Kermaviilin kanssa olisi myös kannattanut käyttää ennemmin kermaa kuin maitoa, nyt täyte jäi hieman löysäksi.
Ohje on otettu Pirkasta, mutta muuttelin ohjetta hieman.


pohja:
Valmis pakastepiirastaikina (olisikohan nyt ollut pirkka)

täyte:

1 keltainen paprika
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl basilikaa hienonnettuna
300 g broilerin filettä
öljyä
puolikas purjo
suolaa, mustapippuria
2 rkl Thai sweet chili-kastiketta

1 1/2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
1 prk kermaviiliä
2 dl maitoa

1 tlk persikan puolikkaita

Valmista ensin täyte. Suikaloi broilerin fileet ja ruskista niitä öljyssä pannulla. Lisää sekaan suikaloitu purjo ja paprika. Hauduta muutama minuutti ja mausta.

Ota osa taikinasta erilleen koristelua varten ja levitä loput taikinasta piirasvuokaan. Esipaista pohjaa noin kymmenen minuuttia 175 asteessa. Levitä broileritäyte pohjan päälle ja sen jälkeen kermaviili-maito-juusto-seos. Levitä päälle viipaloidut persikanpuolikkaat (aprikoosit ovat koristelussa parempia koska ovat pienenpiä ja ne voi laittaa kokonaisina, mutta pääsiäisen alla oli kaupasta aprikoosit loppuneet) ja tee lopusta taikinasta ristikko persikkaviipaleiden ympärille. Paista noin 50 minuuttia.