Pääsiäisen lähestyessä on pakko leipoa rahkapullia. Itse en oikein tykkää rusinoista täytteen seassa (ja tämä sama on näköjään periytynyt toiselle lapsistanikin, joka kaiveli rusinoita täytteestä), joten osa pullista tehtiin ilman rusinoita. Kun täyte loppui kesken, niin lapset sai tehdä muutaman tavallisen pikkupullan myös. Oli muuten hyvää ja tuli lapsuus mieleen, kun mummon kanssa aina leivottiin pääsiäiseksi rahkapullia.

Pohjan tein ihan vehnäjauhopussin kyljessä olevalla ohjeella niin kuin aina, jauhoja laitan sen mukaan että saan hyvän tuntuisen taikinan ja margariinin lisään aina alustuksen loppuvaiheessa huoneen lämpöisenä, en sulatettuna.

Rahkatäytteen ohjeen otin Yhteishyvästä:

250 g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl kermaa
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
 

Ohjeen mukaan täyte riittäisi 2,5 dl:n pullataikinaan, mutta meillä kyllä riitti täyte melkein kokonaan 5 dl:n pullataikinaan, kolme pullaa jäi ilman täytettä. Tosin tykkään leipoa aika isokokoisia pullia.